Notícies formació laboral

MILERS DE GRÀCIES!
Els dies 7 i 9 de maig es van fer dues jornades de donació de sang promogudes per la nostra escola.
Tots ens van implicar molt per aconseguir el màxim nombre de donacions. Vam fer cartells, flyers xerrades als mestres, amics i familiars. També vam fer difusió en whatsapp i Instagram, radio, televisió i diaris. Hem tingut molta feina però ha estat una experiència meravellosa que mai podrem oblidar.
Uns volen agrair a tots la vostra col•laboració i compartir el resultat de la campanya amb vosaltres.
XERRADA DE SEXUALITAT
El passat 22 de maig ens van venir a fer un taller de sexualitat a càrrec de la “Consulta Jove de Terrassa“.

CARLOS A i IVÁN L: Ens va semblar una experiència molt interessant perquè vam aprendre coses sobre la sexualitat i vam aclarir mites i creences falses. Ens vam sentir a gust amb l’Eduard que ens va informar i explicar coses noves; hi ha moltes maneres de passar-ho bé.

PAULA G:El noi que va venir a fer-nos la xerrada va ser molt simpàtic, explicava els temes de manera interessant i amb un llenguatge molt proper.

SERGI A: Vaig aprendre moltes coses que desconeixia. Em va agradar l'experiments pràctic que ens va fer amb els preservatius; és a dir, com s'han de posar de forma correcta.

CAMPANYA BANC DE SANG
Des de l'assignatura de socials hem conegut la importància de donar sang a partir d'un taller que ens va proporcionar el Banc de Sang i Teixits de la Mútua de Terrassa i a partir d'una vivència personal. Arrel d'aquestes accions hem decidit desenvolupar una Campanya de Donació de Sang. Hem dissenyat un cartell amb un logotip que representa la "generositat" i hem pensat un eslògan amb el que volem animar a la gent a donar sang.

Amb la col·laboració del Banc de Sang i Teixits de la Mútua de Terrassa s'han planificat dues jornades de donació de sang:

DIMARTS 7 I DIJOUS 9 DE MAIG
DE LES 9 DEL MATÍ FINS A LES 8 DEL VESPRE

Actualment estem desenvolupant diferents accions per tal de donar a conèixer la campanya i per animar a tothom a col·laborar. A través dels mitjans de comunicació de la ciutat, fent xerrades, penjant cartells, fent difusió a les xarxes socials...

ÉS PER AIXÒ QUE US CONVIDEM A VENIR A DONAR SANG.

EN AQUEST BANC NO ET COBREN COMISSIONS.
VINE AL BANC de SANG.
INVERTEIX EN SALVAR VIDES!!!

"LA GUERRERA"
Els grups d’Hoteleria i Vendes Tarda estem treballant aquest curs a socials el tema de la solidaritat i dintre d’aquest tema estem engegant una campanya de donació de sang al” Banc de Sang de la Mútua de Terrassa”, que tindrà lloc els dies 7 i 9 de Maig.
El passat dilluns dia 18 de febrer, vam rebre la visita de la Laura. És una noia de 17 anys que va venir a explicar-nos la seva experiència com a receptora de sang. Fa dos anys li van detectar una malaltia que es diu leucèmia i que és un tipus de càncer. Donat que el tractament que li van fer era amb quimioteràpia i aquest era molt fort, va necessitar en diverses ocasions que l’injectessin sang per posar-se més forta.

Aquesta sang és donada per voluntaris que acudeixen al banc de sang, per fer-se donants. A més a més, ella ens va explicar que el seu grup sanguini és molt infreqüent, i per tant, necessitava que els seus donants també tinguessin aquest grup.

La Laura ens va semblar una autèntica “guerrera” perquè va afrontar la seva malaltia d’una forma molt forta i valenta, sempre pensant en positiu.

Per acabar la Laura ens va explicar que passar per aquest procés li ha fet canviar la seva manera de pensar i d’afrontar la vida. Donant més importància a la seva família, que sempre va estar al seu costat. I ens va aportar una reflexió molt important:
NO HEM DE PENSAR TANT EN ELS PROBLEMES DEL PASSAT I DEL FUTUR, SINÓ VIURE I GAUDIR DEL PRESENT.

Gràcies Laura.

TALLER DE PERCUSSIÓ CORPORAL
El dimarts dia 29 de gener l’alumnat de la secció de formació laboral va participar en un taller de percussió corporal dirigit pel músic Santi Serratosa, al gimnàs de l’escola. La finalitat principal d’organitzar un taller com aquest ha estat posar en relleu els conceptes apresos i practicats durant el primer trimestre del curs a les sessions d’educació física i salut, les quals han estat dedicades a l’estudi teòric i pràctic de les activitats de fitness amb suport musical.

En Santi exposa a la seva pàgina web la següent reflexió: (...) No hi ha dubte del paper que la música té en les nostres vides. Aquesta és un art i una ciència, tot al mateix temps; la seva naturalesa no verbal la converteix en un mitjà de comunicació universal, un estímul únic per penetrar en el nostre cos, evocar sentiments, emocions, facilitar respostes fisiològiques i psicològiques siguin quines siguin les característiques de cada individu. (...) http:/santiserratosa.commetode-ssm
Creiem que les vostres reflexions coincideixen també, en una o altra mesura, amb la d’en Santi. Aquí teniu el recull de les vostres opinions.
Pregunta: Què t’ha suggerit/aportat participar en aquest taller? (...) Tranquil·litat, concentració, motivació, diversió, sorpresa, vergonya, atenció, repetició, fantàstic, content, em vaig agobiar, interessant, sensació en neutre, estrambòtic, exercici mental, memòria (...) Pregunta: Què és el que més et va agradar? (...) La música, percussió inventada, el mestre, els moviments, les boles de colors em van recordar les notes musicals, els moviments endins i en fora que vam fer tots junts (...) Pregunta: Que és el que menys et va agradar? (...) Em costava de seguir; ho vaig trobar avorrit; el vocabulari era infantil (...) Pregunta: Quines propostes de millora faries? (...) Practicar més estona; fer tots la part inventada; utilitzar un vocabulari per a joves; repetir-ho més dies; tornar a convidar en Santi (...).
Moltes gràcies Santi per acceptar la nostra proposta i venir al nostre centre a compartir amb nosaltres la teva expertesa, sensibilitat, amabilitat, pau, ritme, alegria, empatia, proximitat...

Salut i ritme!

Montse Gutiérrez i Míriam Soriano
Àrea d’educació física i salut
Secció de formació laboral
Centre educatiu l’Heura

Treball en cadena amb les càpsules de cafè a l’escola Santa Teresa de Jesús
PTVA Sta Teresa de Jesús.
Divendres 14 de desembre els alumnes de PTVA vam anar a realitzar l’exposició del “Treball en cadena amb les càpsules de cafè” a l’escola Santa Teresa de Jesús. Aquest cop però, ens va acompanyar la insertora laboral Marta Jou de BINOMIS ( servei d’inserció i seguiment laboral) i també l’exalumne Àlex L. que van explicar en què consistia el servei i les seves experiències laborals personals.
Per tancar el projecte d’integració socio-laboral amb persones amb discapacitat que van realitzar els alumnes de 5è i 6è del Santa Teresa, dilluns 17 ens van venir a visitar a l’escola per veure les nostres instal•lacions i poder comprovar in situ la formació integral que reben els alumnes en el nostre centre.
SORTIDA CENTRE YÚYÀN
El passat mes de novembre, els alumnes de Formació Laboral vam visitar un centre particular on imparteixen classes de Tai-txí. El centre es diu YuYán i aquest centre està molt a prop de la nostra escola, està situat al carrer Prat de la Riba, al costat de la OKA. El nostre mestre es deia Francesc i ens va ensenyar els diversos tipus de moviments que es realitzen al tai-txí. Entre ells, ens va ensenyar els moviments dels animals que són: l´0s, el Tigre, la Grulla, el Mico i el Cérvol. Cada animal representa les 5 estacions de l’any de la Xina.
També vam aprendre dades curioses, com el significat d’aquest símbol; El Yin i el Yan, que representa l’equilibri intern de les forces extremes de la natura. També vam aprendre la salutació en el tai-txí, que vol dir respecte al mestre i a l’espai a on es porta la pràctica.
Vam practicar diferents moviments d’aquesta disciplina com ara: moure el núvol , aixecar l’aigua, acariciar la crinera del cavall, entre d’altres. Es tracten de moviments que es realitzen molt lentament, controlant la respiració i de forma ininterrompuda. Ha estat una experiència molt relaxant i que ens agradaria tornar a practicar en alguna altra ocasió. Us animem a visitar el centre que és un espai molt càlid , acollidor e interessant.
TAICHI 2018
ACTIVITAT DE IOGA
Les activitats de fitness anomenades de “wellness” (benestar) cerquen afavorir precisament el benestar físic i emocional de les persones. Ens donen estratègies per aprendre a treballar el nostre cos i el nostre pensament mitjançant la pràctica de la respiració conscient i els moviments suaus, continuats i naturals (que imiten els moviments dels animals i altres elements de la natura). El curs passat l’alumnat de la secció de formació laboral va estudiar el Ioga com a activitat de condicionament físic i salut i l’hem incorporat com a una rutina de treball al final de totes les nostres sessions d’educació física i salut. Va ser el curs passat, en una pràctica de ioga que es va realitzar al centre de fitness “Anytime” de la ciutat de Terrassa, que vam conèixer la Fernanda López. Aquest curs, durant la setmana del 22 d’octubre, vam convidar a la Fernanda a venir al nostre centre per realitzar un taller de Ioga, dins del nostre horari d’educació física i salut. Els objectius del taller han estat els següents:
1. Recordar els aprenentatges apresos el curs anterior.
2. Aclarir dubtes.
3. Incorporar nous conceptes teòrics i pràctics.

L’experiència ha estat molt més que enriquidora. Volem agrair a la Fernanda que hagi vingut al conèixer l’entorn on practiquem el que ens ha ensenyat i a compartir els seus coneixements amb nosaltres.

Moltes gràcies...Namaste Fernanda!

Míriam Soriano i Montse Gutiérrez
Àrea d’educació física i salut
Secció de formació laboral
Centre educatiu l’Heura

MILLOREM LA NOSTRA ALIMENTACIÓ
Els dimarts a la tarda durant tres setmanes a l’assignatura de Socials hem treballa l’alimentació saludable. Hem fet berenars saludables. Anavem a comprar les coses per fer la recepta i després veniem a l’Escola a fer-les. Les tres receptes que hem fet són: - Iogurt amb poma i cacauets: Tallar la poma en petits quadrets, després pelar els cacauets i ficar tot al got i per últim afegir el iogurt al got. - Suc de Taronja: Tallar la taronja per la meitat i exprimir-la. - Fajitas vegetals amb enciam , tomàquet, pavo, formatge de crema. Ha estat una experiència molt bona per fer berenars fàcils.

Oriol Ferrero, Sergi Andreu, Nuria del Moral i Alba Luque.

Berenar Saludable
SORTIDA DE CONVIVÈNCIES
convivències fl
El divendres dia 5 d’octubre vam anar a les fonts a fer la sortida de convivències, tots els alumnes de FL. Ens vam dividir en 8 grups i vam fer una gimcana de 4 proves: columna de gots, encistellar al got, escriure amb el cos i la cursa de cambrers. En general, els jocs van estar bé, els vam proposar nosaltres mateixos a l’assignatura de socials. Després vam estar per tutories; vam fer jocs i vam aprofitar per veure el entorn. Vam dinar i vam estar compartint l’escola amb els companys. Tot i que el parc estava bé i era molt tranquil, ho repetiríem però en un altra lloc.
Jennifer: Va ser la meva primera jornada de convivències, em va agradar molt, perquè vaig poder estar amb altres companys de l’escola. Em van agradar molt totes les proves de la gimcana Vaig estar molt bé amb els companys de la gimcana general, eren bons nois i noies, vam disfrutar de totes les proves.
VISITA A L'AUTOBÚS ELÈCTRIC ÈRICA
Els alumnes d’Hoteleria i Vendes de la tarda vam anar a visitar un autobús elèctric de nova tecnologia que no portava conductor, estava al parc de Vallparadís al costat del trenet dels nens petits. L’autobús era molt petit i tenia una capacitat de 12 persones, tenia 6 seients, la resta de persones havien d’estar drets. Pot suportar fins a 1.000 kg de pes, l’autobús té uns sensors que serveixen per advertir dels moviments que hi ha al voltant i frenar. Quan l’autobús detecta algun moviment per davant o pels costats, aquest frena automàticament. Com que és elèctric no fa soroll i respecta l’atmosfera. S’ha de carregar amb un carregador elèctric, que té una duració de 14 hores aproximadament. La velocitat de l’autobús és molt lenta, uns 12kms per hora, aquesta velocitat la van programar els encarregats del projecte el cap de setmana perquè hi passejava molta gent pel Parc de Vallparadís. Té aire acondicionat, els seients són molt còmodes, té dues pantalles, una indicava el camí que seguíem i l’altra que estava a la porta indicava la campana, i quan s’obrien i es tancaven les portes. Com que és un projecte que està en proves vam poder pujar gratuïtament. Estan fent una gira per diferents ciutats de Catalunya. El dia que hi vam anar va ser l’últim que va estar a Terrassa. Properament estaran a Sabadell. Un privilegi que té aquest autobús és que pot aturar-te allà a on vulguis, picant el timbre, i en canvi en els altres has d’esperar a arribar a la parada programada. Us animem que aneu a altres ciutats a provar-lo perquè és una experiència única. I és gratuït.
AUTOBUS ERICA
VIATGE DE FINAL DE CURS A ROSES
I UN ANY MÉS ACABEM EL CURS ANANT DE VIATGE. AQUESTA VEGADA HEM ANAT A ROSES ON HEM POGUT GAUDIR DELS COMPANYS COMPARTINT L'HOTEL, LA PLATJA, LA PISCINA, UNA PASSEJADA AMB VAIXELL FINS A CADAQUÉS, I MOLTES ACTIVITATS MÉS.
ARA A DESCANSAR! MOLT BON ESTIU A TOTHOM!!!
PRESENTACIÓ DEL CURTMETRATGE EL DESPERTAR DELS METEOZOMBIES
ELS ALUMNES D'FL QUE VAN REALITZAR AL MONOGRÀFIC "FEM UN CURT" ENS VAN PRESENTAR EL CURTMETRATGE FINAL! NO US EL PERDEU!!!
FESTA DE FINAL DE CURS DEL 2017-2018
EL PASSAT DIMARTS DIA 19 DE JUNY VAM FER EL COMIAT DEL CURS 2017-2018 DE LA SECCIÓ DE FORMACIÓ LABORAL. DURANT EL REPARTIMENT D'ORLES, ALGUNS DELS ALUMNES QUE ACABEN AQUEST ANY ENS VAN DEDICAR UNES PARAULES. A CONTINUACIÓ EN PODEU LLEGIR ALGUNES.
APROFITEM PER DIR-VOS QUE ESPEREM QUE TINGUEU TOTS UN BON ESTIU I QUE TINGUEU MOLTA SORT EN AQUESTA NOVA ETAPA!

Lo único que podemos decir es gracias a todos los profes y compañerasos por tratarnos con tanto cariño, deciros que ha sido vuestro cariño que ha llegado hasta aquí, sabemos muy bien que este momento no es nada fácil. Es un momento que todo el mundo sabíamos que iba a llegar. Este día es como los junios pasados, cuando te llega la edad máxima es cuando te tienes que despedir de las personas a las que quieres este momento no es ninguna despedida, es un hasta pronto porque siempre se puede quedar fuera del cole.
Elia HOTELERIA TARDA

Lo único que podemos decir ahora mismo es gracias. Gracias a todos los profes y compañerosas por tratarnos con tanto cariño. Deciros que ha sido vuestro cariño lo que nos ha llevado hasta aquí. Sabemos muy bien que este momento no es nada fácil, es un momento que todo el mundo sabíamos que iba a llegar. Este día es como los Junios pasados cuando te llega la edad máxima es cuando te tienes que despedir de las personas a las que quieres. Este momento no es ninguna despedida es un hasta pronto porque siempre se puede quedar fuera del cole. Estos 4 años que hemos estado junto a todos vosotros han sido unos cuantos meses y años muy divertidos y a la vez emocionantes. Cada día cogimos lo que más nos gustaba hasta el día de hoy. Quiero que sepáis que de todo corazón os agradezco que el último monográfico lo hayáis echo el mejor de todos. Y bueno para no alargar más esta despedida deciros que os queremos muchísimo. ¡Hasta pronto!
Sara Torquet VENDES TARDA

Migue te quiero dar las gracias por estos dos años de alegría y amistad... Una amistad que quedara en mi recuerdo. Porque sin tus clases no sabría hacer muchas coses, como: planchar, coser, etc. Porque en mi recuerdo solo me llevo los momentos tan inolvidables que he pasado contigo y con mis compañeros. A mis compañeros que decirles; que este curso he vivido momentos inolvidables, he aprendido muchas cosos con vosotros me llevo todas las risas que he tenido con vosotros. Ah! Y de los otros profes me llevo la dulzura y la simpatía que he tenido. Muchas gracias por este súper curso, que me despido diciendo adiós, que nunca os olvidaré y que os quiero mucho.
Laia Mejías HOTELERIA MATÍ

Activitat aquàtica i salut 2018
Aquest curs l’alumnat de la secció de formació laboral han realitzat 8 sessions d’activitat aquàtica saludable durant el darrer trimestre al centre d’esport i fitness Terrassasports.

Volem agrair la predisposició del coordinador d’activitats aquàtiques, en Pedro Carvajal, i dels dos tècnics que ens han acompanyat, l’Antonio i en Javi, per acollir-nos un curs més a les seves instal·lacions.


També donar les gràcies al claustre de professionals de la secció de formació laboral per creure i implicar-se en aquest projecte.

Montse Gutiérrez

Àrea d’educació física i salut

piscina fl 2018 -01 piscina fl 2018 -02 piscina fl 2018 9 piscina fl 2018 -04 piscina fl 2018 -05 piscina fl 2018 -06
Taller “La casa fotovoltaica”
Ara fa unes setmanes els alumnes del taller de Mecànica i electricitat vam realitzar l’activitat “la casa fotovoltaica” . Dins de l’àrea de tecnologia estem treballant les diferents fonts d’energies. Primer ens van ensenyar un vídeo amb les diferents maneres de generar electricitat. Després vam muntar una estructura de fusta en forma de casa amb tota una sèrie d’interruptors, bombetes i timbres i a la teulada vam instal•lar unes petites plaques fotovoltaiques i vam fer diferents comprovacions. Ha estat molt interessant i hem après que hauríem d’utilitzar més Sol com a font renovable per generar electricitat. No oblideu mai d’apagar el llum!!!
Alumnes de mecànica i electricitat
Pàdel
Durant el segon trimestre del curs l’alumnat de la secció de formació laboral del centre han dedicat tres sessions d’educació física i salut a practicar pàdel a les instal·lacions del centre d’esports i fitness Terrassasports. De la mà del seu coordinador, en Jorge, hem après els moviments i trucs bàsics per iniciar-nos en aquest esport.


Volem donar-li les gràcies per la dedicació i l’atenció que ens ha dispensat i per deixar-nos la porta oberta per continuar practicant sempre que ho desitgem.


Montse Gutiérrez Bassas

Àrea d’educació física i salut.

SANT JORDI 2018
UN ANY MÉS, LA PARADETA DE SANT JORDI DE L'ESCOLA L'HEURA AMB LA COL·LABORACIÓ DE LA LLIBRERIA QUIOSC HA ESTAT TOT UN ÈXIT.
MOLTES GRÀCIES PER VENIR-NOS A VISITAR!
VIDEOS RESUMS DELS MONOGRÀFICS 2018
DURANT DUES SETMANES, DEL 12 AL 23 DE MARÇ, ELS ALUMNES D'FL VAM TORNAR A GAUDIR DELS MONOGRÀFICS; AQUEST ANY HAN ESTAT TOTS BEN ARTÍSTICS...
JORNADA D'HANBOL A CAN JOFRESA 2018
El passat dilluns dia 5 de març els grups de la secció de formació laboral van participar en una jornada de promoció de l’handbol dirigida per personal tècnic especialista en handbol de l’associació “De mano en mano” ( www.demanoenmano.net ).
Entre d’altres, alguns dels objectius de la jornada han estat els de conèixer i practicar l’esport de l’handbol des d’una vessant lúdica i saludable; aplicar les habilitats motrius específiques del joc apreses al centre escolar en un entorn diferent; demostrar respecte i acceptar treballar amb diferents components del grup.
Volem donar les gràcies a la Raquel, l’Ainoa, en Roger i la Mercè per compartir la seva experiència amb nosaltres.
Montserrat Gutiérrez i Míriam Soriano Àrea d’educació física i salut Secció de Formació Laboral
CUINA HOTELERIA MATÍ
Els alumnes d’Hoteleria Mati us volem presentar alguns dels treballs que realitzem a la cuina: Coca de verdures, Crema de porros, Espinacs al forn, Sàndwich, Ous ferrats, Truita de patates i Pelat i tallat d’algunes verdures...
LA FESTA DE CARNESTOLTES!!!
FOTO CARNESTOLTES
EL PASSAT DIVENDRES VAM CELEBRAR LA FESTA DE CARNESTOLTES. AL MATÍ VAM FER ENTREPANS, DESPRES VAM ANAR EL PATI AMB ELS ALUMNES DE CURS PONT, VAM ESMORZAR I VAM PENDRE BEGUDES. DESPRES DEL PATI VAM ANAR AL TALLER DE FUSTA I ALLÀ VAM FER UNA PASSARELA DE DISFRESSES I VAM BALLAR.
ENS O VAM PASSAR MOLT BE PER QUE VAM ESTA TOTS JUNTS!!

JÚLIA GALINDO

FESTA DE NADAL
FESTA NADAL 2017
FESTA de NADAL
El dia 22 de desembre vam celebrar la festa de Nadal tots els alumnes de FL. A primera hora cada grup va preparar un pica pica. Es van fer diferents receptes, com: tipus pinxos de fruita, truita amb pa, roques de xocolata i fruits secs… Després vam anar al pati i quan va acabar, cada alumne que va voler va fer actuació com: mímica, cantar cançons, fer una coreografia… Una vegada acabades les actuacions ens vam menjar el que haviem preparat.
Va estar bé.
JOSÉ ROLDAN I MARC APARICIO
IOGA AL CENTRE ANYTIME FITNESS
ÀREA D’EDUCACCIÓ FÍSICA I SALUT

ACTIVITATS DE WELLNESS

logo anytime fitness terrassa
Els grups de la secció de formació laboral hem dedicat part del primer trimestre a analitzar les activitats de wellness (benestar) i ens hem centrat en l’estudi i la pràctica del ioga.


Per aprofundir en aquest aprenentatge hem assistit una pràctica de ioga al centre Anytime Fitness de Terrassa dirigida per una persona experta.


Volem agrair a la Fernanda el seu bon fer i sensibilitat: “Námaste” Fernanda! Continuarem practicant!


Montserrat Gutiérrez i Míriam Soriano
Àrea d’educació física i salut
Secció de formació laboral

Taller d'higiene de la postura
logo cevo
Els grups de la secció de formació laboral han participat durant el mes de novembre en una sessió d’higiene de la postura que s’ha dut a terme al gimnàs i als respectius tallers i aules del nostre centre. L’activitat forma part de les promocions esportives que fomenta el Consell de l’Esport de Terrassa i l’han dirigida tècnics i esportistes d’elit de la Federació Catalana d’Halterofília.

Entre d’altres, alguns dels objectius de les sessions han estat els de conèixer l’esport de l’Halterofília, realitzar activitats pràctiques per afavorir la millora de la postura i identificar i solucionar situacions habituals de la feina de taller que posin en risc la salut de la columna vertebral.

Volem donar les gràcies a en Yoshua, la Sílvia i en Samu per compartir la seva experiència amb nosaltres.

Montserrat Gutiérrez i Míriam Soriano
Àrea d’educació física i salut
Secció de Formació Laboral

LLUMINETA DE NADAL 2017
FOTO PANERA
LA PANERA ESTÀ FORMADA PER AQUESTS PRODUCTES:
-Espatlla de bodega -1 ampolla de vi blanc -1 ampolla de vi negre -2 ampolles de cava -1 panetone -1 capsa de neules de canyella -1 capsa de polvorons -1 capsa de bombons -1 torró de Suchard -1 torró d’Alacant "Picó" -1 torró de crema catalana "Picó" -1 llauna de pinya -1 llauna de préssec -formatge (una falca) -fuet -1 número de l’ONCE per NADAL
Visita a les cotxeres i tallers del Tramvia de Barcelona
El passat divendres 3 de novembre del 2017 el taller de Mecànica i Electricitat de la Secció de Formació Laboral vam anar a realitzar l’activitat L’Electricitat al TRAM. Aquesta constava de dues parts: una part on es treballava les diferents fonts d’energia elèctrica, com es distribuïa i com li arribava al tramvia per poder funcionar. Una altra part on visitàvem els tallers on es realitza el manteniment i la resta d’instal·lacions com la Sala de control de trànsit, l’espai de neteja i pintura dels tramvies, entre d’altres.
L’activitat es va realitzar a les cotxeres i tallers del Tramvia de Barcelona situades a Sant Adrià del Besòs. Això va fer que des de Terrassa utilitzéssim dos transports públics; la línia 4 de Rodalies de RENFE i la línia 5 del Tramvia.
Convivències 2017-18
El divendres dia 6 d’octubre els grups de fl vam anar a Vacarisses a fer la sortida de convivències. Vam anar amb tren de Terrassa fins a Vacarisses. Vam anar caminant fins a la font de l’Orpina. Primer vam esmorzar i després vam fer una gimcana on vam jugar a fer parelles amb fotos dels mestres quan eren nens, a un memory d’espais de l’escola, a bitlles i a posar-nos les bambes amb les mans lligades. Després vam fer activitats de tutoria. Alguns van anar a veure la granja on hi havia unes cabres, altres van fer jocs… Al migdia vam dinar tots junts i vam tenir una estona lliure fins que vam haver d’anar a buscar el tren. Ens ho vam passar molt bé!
Fotos Convivències 2017-18
Si vols mirar les fotos de la sortida, clica aquí!
TREBALLS DEL PFI DE MECANICA
Vídeo dels treballs realitzats al Taller de Mecànica i Electricitat durant el primer mes de curs. Així els hi vam presentar als pares durant la primera reunió.
EL PIP DE MECÀNICA I ELECTRICITAT COL·LABORA AMB EL CLUB FERROVIARI DE TERRASSA
Fan la renovació de la via del circuit del ferrocarril de Vallparadís.
Col·laboració del PIP de mecànica amb el Club ferroviari de Terrassa
VIDEO RESUM DE FEINES HOTELERIA TARDA.
Vídeo resum de feines fetes al llarg del curs 2016.17 en el pfi d'hoteleria tarda.
VIATGE FI DE CURS 2016.17
Viatge a la costa Brava, Lloret de mar 2017
ACTIVITAT AQUÀTICA I SALUT. FORMACIÓ LABORAL. CURS 2016 – 2017
Aquest curs, altra vegada hem tornat a les instal·lacions del centre de fitness Terrassasports a practicar activitat aquàtica saludable.

Enguany hem augmentat el nombre de sessions de 5 a 6, i encara ens n’ha semblat poc.

Volem agrair a l’Antonio i a en Pedro la seva gran professionalitat i bon fer.

El curs vinent segur que hi tornem.

Bon estiu!


Montse Gutiérrez

Àrea d’educació física i salut.

piscina 16-17 1 piscina 16-17 2 piscina 16-17 3 piscina 16-17 4 piscina 16-17 5 piscina 16-17 6
INEF BARCELONA
XIV mostra de Dansa i Circ. INEF Barcelona, 11 de maig 2017.
Un curs més l’INEF de Barcelona ha convidat a participar a l’alumnat del curs monogràfic “Circ i acrobàcia” amb la seva creació a la XIV mostra de dansa i circ que es va celebrar a Barcelona el dia 11 de maig. Vull agrair a la Trouppe de l’Heura l’esforç i les ganes que hi ha posat per aprendre i millorar tot allò que ja saben fer. També a l’Anna Fontanet i a la Mercè Mateu per creure que la normalitat està en la diferència. I sobretot al claustre de professionals de la secció de formació laboral del Centre l’Heura per apostar per tots els nostres projectes. Moltíssimes gràcies a tothom per fer que tot això sigui possible. Montserrat Gutiérrez. Àrea d’Educació Física i Salut. Secció de Formació Laboral.
SORTIDA A LA NATURA 2017
Sortida a la Natura al Parc de Sant Llorenç de Munt i Serra de l'Obac, 2on cicle de secundària i formació laboral.
EXPOSICIÓ DE LES CÀPSULES DE CAFÈ DE PTVA AL L'ESCOLA SERRA DE L'OBAC
El grup de PTVA repren les bones pràctiques d'anar a les escoles de Terrassa per explicar i exposar la seva tasca amb les càpsules de cafè i el treball en cadena.
Som el grup A de llenguatge dels PIPs de la tarda . Vam anar dijous dia 22 d’octubre a Barcelona en autocar a veure una obra de teatre que es diu Mar i cel. Aquesta obra tractava d’una historia d’amor entre un morisc i una noia cristiana. L’obra comença al 1609 quan els cristians expulsaven als moriscos, i, 20 anys després un vaixell de pirates musulmans assalten un altre nau de cristians. Aquí viatjava el virrei de València amb la seva família i el promès de la filla, la Blanca. Mentre estaven presoners la Blanca es va enamorar del Said, el capità pirata del vaixell, al descobrir la seva historia de quan era petit. El Said també s’enamora d’ella, al saber que la Blanca no és com la resta de cristians. Un ajudant del vaixell, el Joanot, fa traïció al Said deixant lliure als presos . El virrei de València, el pare, mata al Said i la Blanca es suïcida per amor.
Aquesta historia és molt trista , emocionant, intrigant, romàntica, històrica, apassionada i basada en fets reals.
Ens va agradar molt i alguns van plorar. Tant la roba que portaven, els efectes especials com el vaixell o tot en general va ser increïble i espectacular, recomanem moltíssim aquesta obra perquè canten molt bé i és molt bonica.
Quan vam acabar de veure la obra vam caminar fins al parc de les tres xemeneies a dinar va ser un dia molt guai i vam arribar a les 15:30.
VISITA L'ESTADI TERRASSA F.C.
Els PFIS d'hoteleria i de vendes tarda juntament amb els PFIS de fusta i mecànica vam gaudir el divendres 21 d'una experiència diferent a l'estadi del Terrassa FC.
Sortim a la secció de notícies de la web del TERRASSA FC.Búsca l'enllaç més abaix i clica a sobre per direccionar-te a la seva pàgina. www.terrassafc.com
https://www.terrassafc.com/noticies/club/item/295-els-alumnes-de-l-heura-visiten-l-estadi-olimpic-de-terrassa
Vídeo de circ i acrobàcies Monogràfics 2017
circ i acrobàcies monogràfics 2017 1
Aquí teniu el vídeo del nostre monogràfic (Circ i acrobàcia).
circ i acrobàcies monogràfic 2017 2
C/ Ègara, 16 (Terrassa) 08225 Tel. 93 784 25 25
powered by bit-Xo